Sälenresan!! 22-25 januari

Jag lämnade barnen vid 7.20 på morgonen. Lena och Alexandra kom med bil och plockade upp mig! Hämtade upp Johanna i Norrköping. Sedan var det dags att åka till fjälls! Lång bilresa. Kul ändå hade vi i bilen. Lyssnade på musik, pratade strunt + åt frukt och lite godis. Stannade och åt matsäck. Vidare åt lunch i Vansbro ( Kanongod mat på restaurangen) På vägen blev det mer och mer snö! Jippi!!! Väl framme i Sälen var det dags att åka uppför den berömda backen upp till Sälenfjällen. Oj vad brant den är!!! fick lock i öronen. Det var många minnen som ploppade upp när vi åkte förbi alla dessa skidanläggningar där jag som liten tillbringade många veckor. Åhhh.... så kul!!!

Handlade i Tandådalen. Tog ung. 1 timme att bestämma vad vi skulle ha att käka varje dag!!  Det var så fint ute. Massor av snö!! Åkte vidare till Stöten till vår stuga som ägdes av Lenas föräldrar. Den var kanonfin!! Mat + mys framför tv:n på kvällen.

Det enda som vi behövde hyra var pjäxor. Skidor och stavar kunde vi låna av Lena!! Supersnällt! Ut i backen. Jag och Lena agerade skidlärare åt Johanna och Alexandra. De hade aldrig stått på några skidor förut. Försökte lära ut så gått det gick! Det gick ju galant tjejer!! :-) vi åkte i barnbacken hela första dagen och tränade och tränade. Efter skidorna gick vi in en snabbsväng på After skin. Lets dance på tv och bastu på kvällen.

Vaknade av att det var snöstorm ute på morgonen. Oj vad det blåste och yrde snö. Åt frukost och begav oss ut till backen. SNÖADE OCH SNÖADE!!!! Såg ingenting nästan. Dimmigt var det också. Åkte ett åk men fick gå till shoppen sedan och köpa oss ett par skidglasögon. Gick mycket bättre att se då. Åkte hela f.m sen var det dags för våffla och varm choklad! Mums! Sedan testade vi på en ny backe där vi tog oss upp med ankarlift! 2,4 km lång var den.......

Väl uppe var det snöstorm och orkanstyrka uppe på fjället. Mycket vallar var det också i backen. Oj vilken upplevelse alltså. Efter om och men kom vi nedför. Efter en lång dag med skidåkning begav vi oss till stugan. Vad trött man var......
Kollade på tv och tog det lugnt. Utgång för vissa av oss.

Hemfärd. Jag och Alexandra skottade fram bilen på f.m Jisses vad mycket snö...... Städade stugan. Sladdade oss ut på vägen. Det var nära att vi inte kom loss. Kaos på vägen. Men hem kom vi!

TACK FÖR EN UNDERBART ROLIG HELG........


Kommentarer
Postat av: Lalla

Tack själv för en toppenhelg :D Hoppas att detta blir av nästa år också :) Kram

2009-02-02 @ 21:48:26
URL: http://ellaellella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0