Bilder från Sälenresan


Jag, Alexandra och Lena sitter framför tv:n och tar det lugnt
andra kvällen. Äter och dricker gott!!Känner av i kroppen
att man har åkt skidor. ( Johanna står bakom
kameran)

Här sitter vi och äter frukost. En rejäl frukost måste man
ha så att man klarar av många timmar i backen!


Här är jag efter en hel dag
med skidåkning! Jippi så
kul det är att åka skidor!!

Fler bilder från Sälenresan


Johanna och Alexandra sista dagen i backen. Snöstorm
och dimma.


Johanna och jag i våffelstugan. Tog en paus och drack
varm choklad och åt våfflor!

Lördagens snöoväder. Så här såg det ut i backen. Men
vi var tappra och åkte nedför ändå!


Den här bilden tog jag genom fönstret på stugan vi
bodde i. MASSOR av snö kom det andra dagen!



Jag och Alexandra skottar fram bilen efter snöovädret.Oj 
vilket arbete vill jag lova!! Åkte sedan hem under dagen
(Söndag)

Bilder från Sälenresan kommer inom kort!

Lovar att lägga ut bilder snart från Sälenresan!! Har så mycket med skolan just nu.... men den som väntar på något gott??

19 januari Måndag

Skoldags igen. Började en ny kurs idag. Hade kursintroduktion mellan 8-12 fast fick sluta vid 10.30!! Sedan visade Alexandra partybilder från helgens fest! de var jätteroliga! åt lunch med gruppen. Javisst ja.... vi har fått ytterligare en ny medlem i gruppen så nu är vi 8 stycken. Nu är det många att hålla reda på! Haha!

Sedan var det dags för föreläsning om Forskningsstrimman i kursen. Usch vi har redan skrivit 2 st. redan i föregående kurser. Som vanligt blev det RÖRIGT! Ingen fattade nästan något så det blev sååå långdraget. Pratade lite med min förra gruppkompis Rebecka. Kul och se dig igen! det var även kul att se Erika igen! Lämnade böcker till Rebecka som jag hade lånat i förra kursen.

Hämtade barnen. Tog det lugnt. Vardagssysslor som vanligt.

18 januari söndag

Vi har spekulerat och vi tror att Matilda inte tålde maten som hon åt igår på IKEA. ( Hon åt inte samma mat som oss) Hon mår bra idag tack o lov. Ingen magsjuka skönt! Vi skulle ha gått på julgransplundring idag på miniorerna men vi stannade hemma och slappade istället.

Jag har suttit vid min bästa vän (datorn) Hahaha!! rättat dem fel som jag skulle ändra på i portfolion. Har skickat in den texten nu. Hoppas jag får G nu. Surfat runt lite o kollat. Varit ute en sväng med Alice men gick bara runt kvarteret.

Pratat med Johanna i 1 tim i telefonen. Pratades väldigt mycket om vår Fjällenresa....!!!!
Nu ska jag förbereda inför morgondagen. Börjar en ny kurs imorgon. Puss o Kram
Min egen lilla Pippi Långstrump!!

17 januari Lördag

Frågade Johan lite spontant om vi kunde åka till IKEA idag. Hade sett en annons i NT om att det fanns fina lampor där.
Johans föräldrar hängde med också. Hittade massa smått o gott. B.la ljus Jag älskar ljus i alla varianter!!! sen hittade jag fina lampor som vi också köpte plus lite annat. Åt också mat där i restaurangen.

Matilda ville sova över hos farmor och farfar så lämnade av henne där. Åkte sen och handlade lite till nästa vecka. Väl hemma hade vi mys med Alice i tv-soffan. Åt god mat när telefonen ringde. Matilda hade ont i magen o ville komma hem.
På väg hem kräktes hon i deras bil..... Nej nej nej tänkte jag. Inte magsjuka nu. Stackars liten! Men väl hemma mådde hon bra igen. Sov hela natten.

16 januari Fredag

Portfolioseminariet gick bra idag! Tack Alexandra för dina kommentarer! Vår examinator är SV-lärare och hon hade verkligen koll på vad vi hade skrivit. Tyvärr fick jag några kompleteringar men inget farligt som tur var! Efter skolan gick jag och Alexandra och mötte hennes kompis och hennes pojkvän. Vi åkte till affären Partaj där de handlade festsaker till helgen. Sedan åkte vi åter till city där vi gick i några affärer. Jag köpte b.l.a skidvantar på Stadium.

Jag och Kims pojkvän var hungriga och gick till Sibylla medan de andra shoppade loss. Det blev en trevlig lunch med mycket prat! ( Alexandra han var verkligen en rolig liten prick) Haha! Fick åka med till Söderk. ändå upp till skolan. Hämtade M och sen A på dagis. Fredagsmyyyys!!!!

15 januari torsdag

Lämnade barnen på skola och dagis. Hem åt frukost. Idag har jag varit flitig som en myra!! hahaha..... Har hunnit med en hel del. Bytt gardiner i sovrummet, Matilda och Alices rum. Bytt till rena lakan i sängen. Plockat bort ytligare julsaker, klä av granen. Diskat och tvättat. Under f.m var jag på priskrossen fyndade skidstrumpor och jumpabyxor som kommer att vara bra att ha i fjällen.!!!! Längtar!! var på Outlet halva priset på allt där. Köpte strumpor till Matilda. Gick sedan till Jysk och tittade även där var det Rea. Jag blir som tokig när det är billigt!! Gick över en sväng till Willys och handlade mellis till busfröna.

Hämtade barnen. Matilda hade en kompis med sig hem idag. Mumsade på drickyogurt och muffins när vi kom hem. De lekte kanonbra och Alice fick vara med hela tiden! Jag kunde pyssla ostört med alla sysslorna jag babblade upp alldeles nyss.

Nu ikväll har jag gått igenom det jag ska säga på portfolioseminariet imorgon.8-12. Det sista som vi har i kursen. Önska mig lycka till! Har även läst igenom min portfolio. Just det! fick också ett mail idag om att vi ska få ytligare en medlem till i vår arbetsgrupp. Kram och god natt


14 januari onsdag

Äntligen var Alice frisk och kunde gå till dagis..... lämnade henne  vid 7.45. Sen gick Matilda och jag till skolan. I dag var det dags att gå till skolsköterskan på 6-årskontroll. Det gick jättebra utan anmärkning!!

Väl hemma hade jag några timmar för mig själv. Städade bort julen i köket och lite i vardagsrummet. Skönt att få bort julgardinerna plus lite annat. Cyklade bort till fotoaffären tog nya kort till mitt leg som gick ut i december. ( Jag fattar inte man klarar sig nästan inte utan ett leg.) Gick sedan bort till banken och beställde nytt bankomatkort som jag skulle ha gjort för 100 år sen!!!!!!! Hämtade ut ett paket från CDON.com och gick sedan i några affärer till. Kul!

Gick en annan väg upp till skolan och hämtade Matilda. Det var sååå jättemysigt med solen som lyste ut över gärdena och skogen. ( Synd att jag inte hade med kameran) Hämtade barnen och Alice var på bästa humör och gick o sjöng hela vägen hem...!!!!!!!

13 januari tisdag

Tanken var att Alice skulle gå till dagis idag. Men hade diarrè på morgonen. Nej nej nej......Jaha så hon fick vara hemma idag. Följde Matilda till skolan och sedan gick vi hem. Alice kollade på film och jag pluggade vid datorn. Hämtade Matilda sedan direkt efter förskoleklassen vid 12.30. Hem tog det lugnt. Inget fel på Alice...  lekte och hade jättekul! Höll låda hela kvällen då hon gick o sjöng sånger. Somnade vid 22.30 Lite sent eller????

12 januari måndag

LEDIG med barnen idag. Har ingenting schemalagt i skolan den här veckan förutom fredag då det är dags förs sista grejen i kursen.Igentligen skulle Lena från min arbetsgrupp komma idag med hennes barn. Men det blev inställt tyvärr.  Idag har jag och barnen varit på biblioteket och läst och lånat böcker + film. Sedan var vi i lekparken och lekte en stund. Hem åt lunch, barnen tittade på film och jag fortsatte med opponeringen. Nu sitter jag vid datorn och ska försöka skriva rent det jag ska säga på fredag i skolan. Kram o Hej

11 januari söndag

Halloj!
Idag mår barnen bättre tack och lov! Gick ut och gick på förmiddagen. Gick upp till kanalen där barnen lekte i lekparken Sedan gick vi över slussen och barnen fick leka i skogen. De gick upp till vattenkällaren och sedan några trappsteg upp till lusthuset på Ramunderberget. Lekte även i skogen lite grann. Kul för dem att komma ut lite. ( Tog några kort på dem med mobilen men kunde tyvärr inte föra in korten i datorn.) Vi gick även till vårat förra hyreshus som vi bodde i för 1 år sedan exakt. Barnen lekte även där i trädgården en stund.

Väl hemma ringde jag till Lena. Pratade om fjällenresan nästa vecka Jippi!!!!!!
Johanna ringde och talade om att hon fick ledigt från jobbet. Hon kan följa med.... Yeah!!!
Började även läsa Jasminas portfolio som jag ska opponera på.

Kram

8,9,10 Januari

Lördag: Låååång och tråkig dag. Matilda har ingen feber idag och det är skönt. Är mycket piggare och är uppe på benen och är som vanligt. Barnen är raslösa. Åt lunch tidigt. Johan har åkt in till stan och skulle inhandla lite saker! Han ska titta på en digitalkamera till mig b.l.a Jag och barnen har hängt tvätt och lagt i ytligare en tvätt till i maskinen. Det blev mycket tvätt igår vill jag lova. Trodde att Alice mådde bra idag men icke! SPYDDE i trappen ner till källaren för ett tag sedan. Det var bara för mig att ställa mig på alla fyra och börja torka. Tur att vi har handsprit hemma säger jag. USCH JAG HATAR VERKLIGEN SPYER!!!!!! Får se hur dagen fortlöper

Fredag: Matilda har haft mardrömmar inatt och kallsvettats. Lilla gumman! Hon mådde inte bra på morgonen men vi chansade och gick till skolan. Men efter typ 1 timme ringer de ifrån skolan och säger att hon har feber och är hängig. Johan slutar jobbet och hämtar henne. Hon går och lägger sig och mår inte alls bra. Jag tar en buss in till stan 11.45.

Dags för Slutseminarium vi i gruppen redovisade det vi har gjort i kursen. Sjöng,pratade och visade upp våra figurer som vi hade gjort. Sabina var Pippi Långstrump, Lena var Tommy, Matilda var Annika, Alexandra var Anne på Grönkulla och jag var Robinson Crusoe. De övriga var sig själva! Gick faktiskt mycket bra!! Heja grupp K!
Kom hem Matilda hade 39.3 i feber. Hon kräktes av febern. Torka och torka.

Jaha sen var det Alice som klagade att hon hade ont i magen. Kräktes 3 gånger i tv-soffan. Vilken härlig fredagskväll ( INTE!!) Skura och åter skura. Natten till lördag var dock lugn.

Visst ja! Susanne ringde idag och sa att hon har tagit examen idag!!!!! GRATTIS MIN KÄRA LILLA KOMPIS!!!! Nu är du färdig sjuksköterska. Jippi!!!! Lycka till i arbetslivet

Torsdag: Skoldags igen! Kul! Träffa gruppen planera till slutseminariet. åt lunch, gick till Café Kuriosa och tog med kaffebröd till skolan som vi smaskade på! Hade sedan vfu-seminarium och det gick bra!

5,6,7 Januari

Onsdag: SLUT PÅ JULLOVET Barnen började på dagis och skola. Johan har börjat jobba igen. Jag har varit hemma idag och pluggat hemma. Hade glömt att göra en vfu-uppgift som jag har skrivit idag istället. Men det gick ganska fort att skriva ihop den. Ska ha vfu-seminarium imorgon och då är det bäst att vara väl förberedd. Lena (från min arbetsgrupp) ringde och vi pratade i 1TIMME!! Smider planer inför fjällenresan som ska bli av den här månden! Oj Oj vad vi har pratat om denna resa. Ska bli såååå himla kul!!!

Nu hoppas vi på att Alexandra ( i min arbetsgrupp) Snälla du ska väl med!!!! och Johanna följer med också.

Snart ska jag titta på Grammis-galan.........

Tisdag: Jag och barnen har VARIT I PULKABACKEN IDAG! Äntligen har vi kunnat gå ut efter många dagar av bitter kyla ute - 16 grader ute varje dag. Men idag var det skönare! Min pappa kom till backen och blev barn på nytt!! han åkte snowracer med barnen och hade jättekul!!

Måndag: Min kompis Cicci och hennes barn kom till oss idag! barnen har lekt inne hela dagen för att det är så himla kallt ute. Har lagat mat tillsammans och suttit och pratat och haft det kul! En heldag med lek och mycket prat!!! Kul.......

Bollhavet på Busfabriken


Här är Alice med sin kompis Gustav ( han är bara några dagar yngre än Alice)
som busar i bollhavet!! Gissa om de hade skojigt

2,3,4 januari

Söndag: Våra kompisar från Gusum skulle ha kommit på söndagmiddag. Men de ringde och sa att de hade fått magsjuka. Usch! Tur i oturen att det hände innan de begav sig hem till oss. Vill verkligen inte få den skiten! Det är det värsta jag vet. Värsta skräcksenariet om hela familjen skulle få det samtidigt.

Lördag: Hemma på f.m sedan bar det iväg till BUSFABRIKEN med min kompis Cicci och hennes barn. Hade jättekul! där. Barnen trivs som fisken i vattnet där. Var där i 3 timmar. Sedan kom Johan och hämtade oss och så åkte vi hem till Söderk.


Fredag: Gick upp vid 6.45 Matilda och jag åkte en buss in till Norrk. Hängde på låset på Lindahls konditori + ica. Köpte med oss goda smörgåsar och andra godsaker till matsäck. Begav oss sedan till HIMMELSTADSLUNDSHALLEN. Matilda hade fått SKRIDSKOR i julklapp som vi skulle testa. Det var första gången också! Guuuud så kallt det var -12 grader. Vi var de första som kom till utomhusrinken och isen var precis nypolerad!!! det var dökallt och snöra på oss skridskorna. Men det gick till slut.

Matilda trodde nog att det skulle vara lättare än det var! Bambi på hal is såg hon ut som! Hihi..... inte lätt det där för lilla gumman. Tröttnade efter typ 20 min. så vi gick in och åt vår matsäck inomhus. Mysigt! tittade sedan på proffs inomhus som åkte skridskor. Tog bussen tillbaka till city. Gick sedan i några affärer innan vi åkte hemmåt efter en härlig dag........

Nyårsdagen

Gick upp sent! tog det lugnt hemma. Barnen lekte. Jag satt vid datorn i vanlig ordning. Tv-tittande på kvällen
Mysigt när man är ledig......

Nyårsafton!!!

Satt faktiskt och pluggade på förmiddagen. Hehe! Jag vet ingen rast ingen ro. Jag och barnen gick o handlade godis till kvällen. Gästerna kom vid 17.30 Johan stod vid grillen och grillade kotlettytterfilè som skulle serveras tillsammans med Bakad potatis med tillbehör! Mycket gott!! Han är så himla duktig på o laga mat...... Efterätten bestod av varma päronhalvor med aftereight på samt grädde till det! Mums! Barnen lekte och showade för oss som vanligt! Jag fick många nyårshälsningar på mobilen och hade fullt upp med att svara på alla.

Gick ut och fyrade av riktiga stora bomber vid 12-slaget!! fint med alla fyverkerier! Önska Gott nytt år till alla!
Min kära syster ringde oxå..... Kul att höra ifrån henne. (Blir inte så ofta som jag skulle vilja) Gick hem o skålade in det nya året. Somnade vid 02.00!!

Nyårsbilder


Här sitter vi alla och njuter av kockens nyårssupè


De här fina nyårspresenterna fick jag. Ljusstaken av
Josefine och Thèa. Chokladen av Johanna och Fredrik


Jag,Johanna och Josefine poserar glatt!

Måndag och tisdag snart slut på detta år

Har varit hemma och bara pluggat vid datorn. Oj vad jag har studerat hårt på detta jullov!!! Har känt en stor press på mig eftersom jag måste vara klar med portfolion i tid till nästa vecka. Men men.... Thats life!

Var hemma hos Johans föräldrar på tisdagen. Blev bjudna på den traditionella nyårsmiddan med fläskfìle på menyn! Johans hittade sedan sitt gamla hockeyspel som vi i familjen hade väldigt kul med. Vem hade roligast tror ni?? Johan och jag eller barnen? Hahaha!

RSS 2.0