25 februari onsdag

Idag var det dags att läsa upp barnboken för Matildas förskoleklass på morgonen. Delade även där upp barnen i två grupper. Det gick jättebra! Barnen var jätteduktiga på att lyssna.... När jag väl skulle gå därifrån blev Matilda ledsen och ville följa med mig hem igen. Men icke hon fick stanna kvar i skolan för jag skulle hem o plugga.

Väl hemma kollade jag igenom texten som det snart är deadline på. Ändrade på lite saker. Läste även igenom alla forskningsarbeten som alla grupper har skrivit. Hann med mycket tyckte jag!! vilket är bra

Kvällen tillbringades också framför datorn, skrev lite på planeringen av det estetiska besöket som jag ska ha under praktiken. Går lite knackigt med det hela tycker jag..... men men Helt slut i huvudet blev jag i alla fall och även trött i ögonen. Får så himla ont när jag har suttit för länge framför datorn.

24 februari tisdag

På e.m var det strålande sol.....!!! snön gnistrade så fint! Gick till min frisör och frågade lite spontant om de hade någon ledig klipptid redan samma dag. Nix pix! Det ända de hade o erbjuda var klockan 14.30 men det gick ju inte för jag skulle hämta på dagis klockan 16.00 Det tar nämligen drygt 2 tim och 45 min när jag är hos frisören. Hahaha!! Och imorgon när jag har lite tid över där är min frisör ledig............Jäkla skit rent ut sagt! Måste verkligen klippa mig nuuu och färga håret.

När ska jag få tid till det???


24 februari tisdag

I dag var det dags att läsa upp våran barnbok för förskoleklassen på Waldorfskolan. Jag gick en rejäl promenad ända hemifrån mig upp till skolan. På vägen träffade jag en vän o hennes barn som var på väg till förskolan så vi hade sällskap upp dit! Det gick jättebra att läsa upp boken! delade in klassen i 2 grupper så jag o Lena läste upp den varsin gång.

Vi blev också uppmärksammade av deras skoltidning som var där och fotograferade Lena och mig+ boken. Svarade också på några frågor som fotografen ställde till oss! Han hann knappt och skriva ner allt för Lena o Jag pratade i mun på varann nästan.....!

Om ni är sugna att kolla in vårt lilla repotage kommer även det att läggas ut på Waldorfskolan i (Söderköping) hemsida Men jag vet inte när själv så ni får kika!

På kvällen var vi hos min kära mamma som fyllde år! Var bjudna på mat + många andra godigheter. Alice lekte sällskapsdam åt mammas vänner och de hade jättekul åt henne! Matilda var rädd för min bors hundar som även var där, men det gick över efter en stund! det var första gången som vi såg deras nya lilla valp....... Vilda heter hon!!!!!!

Kram o Hej!

22 februari söndag

Matilda var hos farmor och farfar. Sov över där inatt. Pysslade hemma med tvätt och annat. Pluggade med papret om produktionerna som ska in på torsdag. Plugg och plugg hela tiden. Hinner inte med något annat känner jag. Efter maten gick Alice och jag till pulkabacken en stund. Det har nämligen snöat massor! väl hemma gjorde vi en snögubbe och början till en snölykta!

När Matilda kom hem ville barnen göra playdoh lera så det gjorde vi!

Plugg vid datorn+ Beckfilm på kvällen! Det är verkligen bra filmer! och även Wallander gillar jag.

21 februari Lördag

Gick till skogen med barnen idag. Det var jättefint väder och solen lyste så vackert! Vi gick uppför alla trapporna som leder till lusthuset uppe på Ramunderberget. Väl framme åt vi matsäck vid lusthuset, jättemysigt! var så fint att titta på utsikten över vår lilla stad! Hade med mig kameran ut denna dag, men precis som jag ska ta en bild stängs kameran av. Batteriet var slut ( som vanligt) men jag tog några bilder med mobilen. Men tyvärr har jag inte lärt mig än hur man lägger in dem i datorn. Tråkigt! så det blir inga bilder just nu.......

Efter vår lilla skogstur gick vi o handlade lite och sen gick vi hem. På kvällen såg vi på melodifestivalen och åt Kinamat med svärmor och svärfar!!! Vilken härlig kväll......


20 februari fredag

Ytterligare en dag för redovisningar av produktionerna. Matilda och jag åkte in med en buss vid 7.50 till skolan. Hon ville så gärna följa med idag också eftersom hon hade så roligt igår! Vi gick tillsammans med Alexandra ner till Kulturkammaren där vi skulle få se en teater. Mina kompisar från min förra grupp Rebecka och Erika medverkade b.la i den! Teatern var verkligen kanonbra...... sååå duktiga de var allihopa! Efteråt gick jag och Matilda fram på scenen och pratade lite med Rebecka och Erika. Väl framme på skolan igen var vi och tittade på en dockteater. Matilda och Violetta från våran grupp hade gjort den. Den var också jättekul! Vi var också o kollade på en äventyrsbana och sedan var det dax för lunch!!!!!

Efter lunchen gick vi och gjorde iordning vårat bord till bokmässan. Lade dit en duk, ställde dit ett döskallleljus på bordet, hällde upp spökgodis, fixa med muggar samt vatten samt gjorde det sista på vårat kollage med bilder som vi skulle visa upp! gick  ner en snabbis till bildsalen. Lena och jag fixade och trixade med våra 2 böcker som inte är ihoppsatta än. Matilda hade superkul! Vilket paradis för en som älskar att pyssla! gjorde massor av fina saker både på torsdagen och fredagen i skolan.

Gick upp till bokmässan, massor av folk hade kommit redan! stod och tog emot besökarna. Kul! Vi fick många fina kommentarer om boken..... gick även själv o kollade runt lite på andras böcker.

På e.m var det dax och kolla på en grupp som hade gjort en film! den var verkligen nice! Gick sedan ner till bildsalen och fortsatte med böckerna som ej var klara! Tack snälla Alexandra för din hjälp!

Väl hemma, myskväll med familjen och tv med Lets Dance



Matilda i bildsalen! Här visar hon upp en fjäril som hon tillverkade. Vilket
paradis för en som älskar att pyssla!








Releaseparty-visning av våra barnböcker


Här sitter Lena på bokmässan idag! Fick många fina kommentarer om vår
bok som vi har skrivit och det var kul!


Här sitter jag och Lena och tar emot besökarna som ville titta på vår bok.
Familjen Larssons spännande resa!


Fler i min arbetsgrupp har kämpat och skrivit en jättefin barnbok!
Jasmina, Alexandra och Sabina på bokmässan i skolan. ( Matilda är också
med på bild!)

19 februari torsdag

Idag började våra redovisningar av produktionerna! som vi till sist ska redovisa inför en riktig barngrupp nästa vecka! Det var verkligen kul att gå o titta på allt. Matilda följde med mig till skolan idag. Hon ville så gärna det! Under dagen var vi med Alexandra mest. Vi gick o tittade på en powerpoint redovisning av en äventyrsbanegrupp. Var också o tittade på ett sagorum som en grupp hade gjort, det var verkligen jättefint! Matilda trivdes verkligen i den världen ( piratlandet) var också o tittade på dockspel. Det var med jättefint! Åt sedan lunch.

Matilda var helt lyrisk och tyckte det var jättekul att vara med mamma i skolan! Fick en sockerkick av läsken vi köpte och ville åka hiss fram och tillbaka + gå i flera av våra trappor inne på Bomull! tittade även på utsikten som är så vacker mot strömmen och dess vattenfall!

På eftermiddagen var det dags för musikal i Kulturkammaren. En hel drös studenter hade valt att göra musikal. Den var så himla bra! vad duktiga de var att sjunga och dansa och vilken bra story de hade! Kommer faktiskt inte ihåg vad den hette??? men bra vad den!

Efter en lång dag med många skratt gick vi mot bussterminalen jag, Alexandra och Matilda. Gick in på Pressbyrån och handlade lite mellis. Satt sedan och väntade på bussen. Kom hem vid 17 och vi var helt klart nöjda med dagen som varit.

18 februari onsdag

Full rulle redan från klockan 7.30 ung på morgonen. Matilda till frita, sista dagen innan sportlovet! Alice hemma idag med. Lena kom med sina barn och Alexandra kom också. Åt en härlig frukost innan vi började med forskningsarbetet igen. Barnen lekte medans vi satt i källaren och pluggade. Nedrans arbete säger jag! såååå himla jobbigt.

Barnen stojade och det var svårt att koncentrera sig. Lunch! åter plugg. Alice somnade av utmattning efter all lek. Sov i 1 tim 30 min. bredvid Alexandra i fotöljen! Passade på och ta fram lite plugg godis, det går åt ibland kan jag lova! Oj Oj vilken dag. Nu är det bara några rader till som fattas sen är arbetet färdigt. Jag är helt slut!!!!!

17 februari tisdag

Mamma och pappa hämtade Matilda på morgonen. Tack snälla vad skulle jag göra utan er!
Alice hemma idag också. Väckte henne tidigt för Lena skulle komma o hämta oss för att arbeta hemma hos henne idag med power point + kollage till produktionen.
Men vi väntade och ingen Lena kom. Ringde och hon var hemma. Lena hade messat mig kvällen innan men messet kom ej fram. Hennes barn hade blivit sjuka..... Jobbade på var sitt håll den här dagen. Satt och arbetade med papret till produktionen, skrev en hel del. Alice hade långtråkigt så vi gick till affären och köpte Piggelin ( hennes favoritglass) Myste ännu mer och kollade lite på Youtube. Mer plugg på kvällen.

16 Februari Måndag

SPORTLOV för vissa andra men inte för mig. Alice får vara hemma idag hos mig för hon har haft feber i helgen och hon hostar som bara den. Stackars lilla gumman! Mormor o Morfar var så snälla o kom och hämta Matilda imorse med bilen. Skjutsade upp henne till skolan. Lena kom och vi gjorde de näst sista förberedelserna av boken som snart är klar.

Eftersom Alice var sjuk idag kunde jag inte följa med till skolan och kopiera och lamminera in boken. Lena fick klara sig utan mig! Hon fick göra mycket själv och det blev enormt stressigt för henne..... ville så gärna hjälpa till men not!

Alice har inte haft någon feber idag vilket är skönt för henne. Har varit piggare och hon har till och med dansat och klätt ut sig. Vi tittade lite på Pippi Långstrump på youtube tillsammans och spelade spel. Fick en tablettask och sen var hon nöjd! Sedan kom Matilda hem från frita. Som tur var skjutsade morfar hem henne också.

Lena ringde på kvällen och frågade om vi kunde åka in till skolan och göra klart boken. Hon hann inte när hon var själv under dagen. Kom o hämta upp mig. Jobbade som slavar med boken. Men det STRULADE som vanligt! inget blev bra! usch.... så vi måste ha hjälp av en lärare under veckan. För på fredag är det dags att visa upp vårt mästerverk!!


Sent arbete inne på campus en måndagkväll. De både lamminatmaskinerna
är i full gång!! Nu jäklar ska det bli färdigt.........

Söndag 15 februari

Vaknade skapligt efter en skön natt i supermysiga sängar. Gick ner och åt frukostbuffè. Precis som en hotellfrukost ska se ut! Fattar inte de som kan äta köttbullar, prinskorv och omelett till frukost. Usch! Efter frukosten gick vi över till VÄRLDENS största IKEA som låg mittemot hotellet! ( Kunde faktiskt kolla in på ta-själv lagret från vårat hotellfönster) tänkte att det vore kul att se när vi ändå var så nära. Shoppade!! och gud vad stort det var. Gick vilse där om man säger så. Hittade massor av smått o gott!! pengarna bara rullar!.

Efter IKEA åkte vi till ett jättestort shopping centrum. SKHLM ( the capital of shopping) hette det. Kanonkul! Åh vad fina kläder de hade där! Efter några timmar av shopping åkte vi hem till Norrköping där barnen väntade ivrigt på oss!!

Vilken härlig helg!
( tyvärr tog jag inte så många bilder som jag brukar göra när jag åker bort)


Så här såg utsikten ut från vårat hotellfönster. Inte speciellt
romantiskt om man säger så!

Lördag 14 februari Alla hjärtans dag!!! Stockholm

Lämnade barnen hos farmor o farfar i Norrköping på f.m Sedan åkte jag och Johan till Stockholm för en romantisk weekend med hotellövernattning. Väl framme gick vi in på Heron City i Kungens kurva. Hade aldrig varit där förut så det var jättekul att se. Det var enormt stor därinne med massor av affärer + SF-biograf med 18 salonger!!!!!! Åt lunch där + shoppade en hylla och en lampa inne i MIo-butiken. Sedan chekade vi in på hotellet. Kolla in rummet.

Begav oss ut på e.m ner mot T-banan och åkte in till Stockholm city. Vi var lite sena så vi trodde att affärerna skulle stänga strax. Gick o strosa i Gamla stan!!! Jag köpte en väska på mitt favoritställe där. Jag älskar verkligen väskorna där.
Tog en snabbfika på pressbyrån, kolla på högvaktsbytet på slottet. Gick mot NK-gallerian och där var alla affärer öppna till vår förvåning till kl. 18. Köpte en present till barnen där!!!

Åkte tillbaka till hotellet. Där avnjöt vi hotellets buffè på kvällen. Det fanns massor av mat att välja på! och ni skulle ha sett dessertbordet! mums mums!! Kollade även på melodifestivalen uppe på rummet!


Länge sen nu.....Har haft fullt upp

Har haft fullt upp med barnboken som jag o Lena håller på att skriva. Vilket arbete ska jag säga. Jobbat över på kvällarna hemma hos mig. Lena har nästan flyttat in här. Har ätit frukost, lunch och ibland middag här på kvällarna. Oj Oj Oj!!!! Vad vi har jobbat med denna bok. Är faktiskt TRÖTT på den nu.

Fredag 6 februari Kvällsmys med grupp: K

Hey....!
Lena kom och hämtade mig på morgonen. Åkte sedan hem till henne och pluggade och fortsatte vårat skrivande med barnboken. Oj Oj Oj...... vad vi jobbade. Hade kanonkul! Fick skjuts tillbaka till Sörping. Gick och hämtade barnen på frita och dagis. Hem. Väntade till kvällen. Rotade i garderoben efter något  snyggt att ha på mig. Mamma tog barnen en stund och de vinkade av mig vid busshållplatsen.
Träffade Lena på bussterminalen i Norrk. gick sedan till Jasmina. Alexandra var redan där och fick hjälp med både smink och hår av Jasmina.... blev verkligen jättefin! Sabina kom också och vi började att laga tacos!!! När maten var klar satt vi o vänta på Matilda som var försenad. Pratade och hade jättekul! (Tyvärr var Emelie sjuk och kunde inte komma)

Eftersom Jasmina ska gifta sig snart busade vi lite med henne. Gav presenter och lekte smakleken och en frågelek!
Det  var kul!

Vid 23.30 började vi runda av och det var dax för Alexandra, Lena och jag att ta på oss dansskorna!!! Träffade Alexandras kompis med pojkvän vid Max och sedan styrde vi kosan mot PALACE!!!!! var ju hundra år sen jag var där. Tyvärr var det inte så mycket folk där som vi hade önskat men det var trevligt iaf. Drack en jättegod drink och dansade och pratade hela natten lång! Klockan gick fort och plötsligt blev den 03.00..... Kim skjutsade hem både mig och Lena.

Kom i säng vid 04.00 på lördagsmorgonen!!! vilken tur att man inte är ute o partajar allt för ofta!!!

p.s Glömde kameran denna kväll. Men ska få bilder av Alexandra inom kort

torsdag 5 februari- onsdag 4 februari

Torsdag: Åkte in till skolan till klockan 10. Hade handledning av barnboken. Fick lite information hur Realisepartyt skulle gå till sen när alla barnböcker är färdiga!!!!! Hade ingen susning om att det skulle bli så stort. Vi ska sätta upp anslag lite varstans runt om i Norrköping så att det ska locka allmänheten att gå o titta på våra mästerverk! Hahaha. Sedan började Lena o jag att kopiera vår första bild. Strulade som vanligt med kopiatorn och vi sprang o hämtade hjälp gång på gång. Vi blev nöjda med resultatet men vi ska kopiera en gång till så att det blir på ett blankt papper.

Efter lunch jobbade Jag, Alexandra och Lena med forskningsstrimman. Skönt att vi hittade ett grupprum att vara i. Hämtade barnen sent idag. Johan hemma från jobbet.



Onsdag: Lena kom till mig på morgonen. Frukost och sen pluggande med barnboken. Gjorde klart en bild + skrev på datorn. Varvade så att vi fick både skriva och rita båda två. Johan kom hem tidigare från jobbet. Frös och hade ont i öronen. Stackars han.....

Tisdag 3 februari

Heeeej!!!!
Lena och jag ska plugga med våran barnbok hemma hos mig har vi bestämt. Så skönt att slippa att åka in till skolan. Åt frukost tillsammans. Sedan började vi att planera vårat schema de närmsta veckorna. Så skönt att få lägga sina tider som man vill!!! men det är mycket vi ska hinna med så det gäller att jobba på Skrev ett PM till våra handledare för barnboken.

I allafall vi har en story färdig inne i huvudet. Boken ska baseras på vår skräckweekend som vi gjorde i höstas till Ullared. Då det hände många hemska saker under Alla helgona helgen. Usch vill inte tänka på det ens......
Gick bra med arbetet. Började att rita första bilden till boken samt satt och skrev vid datorn. Helt slut och tom i huvudet.

Krams

Måndag 2 februari

Måndag: Idag hade vi Introduktion på produktionerna som ska pågå i några veckor. Jag och Lena hade valt att
ha äventyrsbana. Medan de andra i gruppen hade valt att skriva barnbok samt dockteater. Från första början var vi veliga om vad vi skulle välja. Gick och frågade om vi fick byta till barnboksgruppen. Men när det väl var dags att få yterligare information så gick vi till äventyrsbanegrupen ändå!!!!!! ( Fattar inte jag är sååå himla velig och kan aldrig bestämma mig)

Vi blev uppdelade i grupper och arbetet kom igång med tankar och idèer om en äventyrbana som vi skulle visa upp sedan för en barngrupp. Lena och jag var väl sådär engagerade i arbetet. Tänkte hela tiden på barnboksskrivandet hela tiden. Alexandra och våra tider passade inte ihop och det skulle bli svårt att få till några tider till vårat arbete med forskningsstrimman + att vi skulle få åka in till skolan varje dag med buss eller bil.

Till slut beslöt vi oss för att byta grupp!!!! i barngruppsgruppen fick vi själva lägga upp våra studietider och var vi skulle vara o plugga. Gick till ansvarig lärare och det var OK för oss att hoppa in. Var sedan med på en informationsträff om barnboksskrivandet. OJ OJ VILKEN DAG..... VARFÖR SKA JAG VARA SÅ VELIG???? DÅLIG EGENSKAP ELLER HUR

Åter skola 26-30 januari

Fredag: Konstseminarium idag med verkstadsgruppen. Grupp K vår grupp var Domare. e.m gick fort. och seminariet gick bra. Beställde Sibyllamat på kvällen med familjen! Mums! Skönt att ta det lugnt efter en intensiv vecka. Har varit sååå himla trött de senaste dagarna.

Torsdag: Förberedde rättegången till imorgon. Prata ihop oss. På e.m gick jag, Lena och Alexandra på stan. Åkte hem till mig. Luncha ihop. Mycket prat om gamla tider blev det!! Oj Oj Oj vilka minnen som dök upp i huvudet. Plugga vid datorn.

Onsdag: Vår grupp började med att redovisa vår MINI-integration på morgonen. Pirat och havstema. Allt var redan i ordning i musiksalen. Vi klädde ut oss och det var dags att bjuda in resten av grupperna. Gick bra!! Under dagen fick vi även vara med på en saffariresa i djungeln samt samt ett äventyr till i djungeln. Jättebra gjort alla grupper!! Jättekul.
På e.m gick jag själv på stan och fynda en svart jacka och ett par jeans på rean!!


Jag och Emelie är sjöodjur. ( Men väldigt glada sådana)


Lena ( Haj) Alexandra(Pirat) Sabina( Sjökapten)
 Emelie och jag ( Sjöodjur) Matilda+ Jasmina ej med på
bild.


Här syns lite av våra scener. Sjögräs, fiskenät och fisk

Tisdag:
Introduktion på MINI-integration.Kanonkul! Dramalärare, idrottslärare och vår kursledare spela upp ett rollspel. Där vi i verkstadsgruppen fick medverka. Vi var journalister vi i grupp K. Vi skulle rädda Christer Fuglesang (Kursledare) som var kidnappad av " MonaLuna"( idrottslärare) på månen! Kul Kul!!! Sedan var det dags för oss i gruppen att spåna på ett rollspel. Vi gick till bildsalen och tillverkade fiskar. Var i dramaförrådet och lånade kulisser.och kläder. m.m

Måndag: Gick på stan med gruppen! Kul Kul..... Jag ocj Lena var på P.O.P fyndade 2 par byxor till Matilda. Gick hem till Sabina ett tag. Vad gjorde vi där allihopa??? Tillbaka till Campus. Luncha med Alexandra och Lena i " Hemliga rummet"
TRÖTT IDAG. konstigt undrar varför????

Sälenresan!! 22-25 januari

Jag lämnade barnen vid 7.20 på morgonen. Lena och Alexandra kom med bil och plockade upp mig! Hämtade upp Johanna i Norrköping. Sedan var det dags att åka till fjälls! Lång bilresa. Kul ändå hade vi i bilen. Lyssnade på musik, pratade strunt + åt frukt och lite godis. Stannade och åt matsäck. Vidare åt lunch i Vansbro ( Kanongod mat på restaurangen) På vägen blev det mer och mer snö! Jippi!!! Väl framme i Sälen var det dags att åka uppför den berömda backen upp till Sälenfjällen. Oj vad brant den är!!! fick lock i öronen. Det var många minnen som ploppade upp när vi åkte förbi alla dessa skidanläggningar där jag som liten tillbringade många veckor. Åhhh.... så kul!!!

Handlade i Tandådalen. Tog ung. 1 timme att bestämma vad vi skulle ha att käka varje dag!!  Det var så fint ute. Massor av snö!! Åkte vidare till Stöten till vår stuga som ägdes av Lenas föräldrar. Den var kanonfin!! Mat + mys framför tv:n på kvällen.

Det enda som vi behövde hyra var pjäxor. Skidor och stavar kunde vi låna av Lena!! Supersnällt! Ut i backen. Jag och Lena agerade skidlärare åt Johanna och Alexandra. De hade aldrig stått på några skidor förut. Försökte lära ut så gått det gick! Det gick ju galant tjejer!! :-) vi åkte i barnbacken hela första dagen och tränade och tränade. Efter skidorna gick vi in en snabbsväng på After skin. Lets dance på tv och bastu på kvällen.

Vaknade av att det var snöstorm ute på morgonen. Oj vad det blåste och yrde snö. Åt frukost och begav oss ut till backen. SNÖADE OCH SNÖADE!!!! Såg ingenting nästan. Dimmigt var det också. Åkte ett åk men fick gå till shoppen sedan och köpa oss ett par skidglasögon. Gick mycket bättre att se då. Åkte hela f.m sen var det dags för våffla och varm choklad! Mums! Sedan testade vi på en ny backe där vi tog oss upp med ankarlift! 2,4 km lång var den.......

Väl uppe var det snöstorm och orkanstyrka uppe på fjället. Mycket vallar var det också i backen. Oj vilken upplevelse alltså. Efter om och men kom vi nedför. Efter en lång dag med skidåkning begav vi oss till stugan. Vad trött man var......
Kollade på tv och tog det lugnt. Utgång för vissa av oss.

Hemfärd. Jag och Alexandra skottade fram bilen på f.m Jisses vad mycket snö...... Städade stugan. Sladdade oss ut på vägen. Det var nära att vi inte kom loss. Kaos på vägen. Men hem kom vi!

TACK FÖR EN UNDERBART ROLIG HELG........


RSS 2.0