Söndag

Har inte skrivit på länge nu. Har haft fullt upp! Men nu ikväll har jag suttit och skrivit om hur julhelgen har varit + lagt upp bilder från julafton och juldagen. Läs gärna!!

Idag har jag och pappa varit hos farmor som för tillfället bor på ett korttidsboende. Det var mycket uppskattat! Vi satt och pratade och det tyckte farmor var jättekul! Hon hade blivit lite bättre och var uppe på benen igen. Vilken krutkäring det där! Hon fyllde 90 år i oktober!!
Kl. 15 var det dags för middag hos mina föräldrar. Jättegott! tog det lugnt och barnen lekte med sin roliga morfar+ morbror som var på besök. Tittade på kort som pappa visade på tv:n.

Just det Susanne åker till Åre idag. Där ska hon fira nyår.... hoppas hon får det roligt! däruppe!


Lördag och dags för mellandagsREA

Åkte in till stan på f.m. Jag o barnen var på Shape i Ingelstaområdet. Fynda en julsak för halva priset + en vattenkanna som liknade en elefant. Var på Bauhaus jag hittade en stor lykta + blockljus till trappen. Detta också för REApris. Matilda och jag gick en sväng till Rusta. ( Jag kom hastigt på att det skulle vara roligt med nya mattor till barnens rum) hittade jättefina mattor till båda två!! jättenöjd! Åt lunch!!!!! sen tillbaka till Ingelstaområdet. Guuud vilken kö med bilar. Alla ska visst gå på REA när vi ska göra det.

Var på Maxihuset. Hittade en finstickad tröja till mig och ett par jeans till Alice på Cubus! Matilda fick ett par vinterstövlar. Allt till REApris!! Jippi! Johan ville åka till Mediamarkt sen så det gjorde vi. Gissa om barnen var trötta. Neeej..... inga fler affärer mer!!!!!!!!!!!! Allt blev roligare när vi kom till sista stoppet. Coop! barnen fick leka av sig i deras lekpark där inne.

Tv och mys i soffan när vi kom hem.


Annandag jul

Oj vilken slappardag!! Har ätit på tok för mycket julmat + godis. Idag blev det en heldag inomhus. Jag satte mig och pluggade framför datorn. Hann faktiskt med ganska mycket. Gick ifrån och lekte med barnen lite då o då. De hade fullt upp med alla julklappar! Men det blev väldigt rörigt att vara inne en hel dag kan jag säga. Jag var helt slut! Kollade på Körslaget på tv och Johan hade gjort egna honungsmarinerade rebensspjäll som vi festade på!

Juldagen

Sov vääääldigt länge! Åt nog frukost vid 10.15 tror jag och klockan 13 var det dags att åka till Johans föräldrar på julmat + mer julklappsöppning. ( Det blir för mycket för barnen att ta allt firande på julafton) Åt god julmat så jag nästan sprack!! sen var det dags för julklapparna. Barnen är inte ett dugg bortskämda nejdå inte alls!!! Hahaha! De fick typ 15 paket var av farmor och farfar eller nått. inte klokt.... Sen var det fika med hembakat i mängder. Satt och jäste till slut.....

När vi väl var hemma tog vi på oss ordentligt och gick ut på en långpromenad. Jätteskönt och välbehövligt.


Paketöppning hos farmor och farfar


Kolla röran efter julklappsöppningen. Tyckte det såg så roligt ut så jag tog en
bild på det hela! Jag lovar det låg papper och öppnade julklappar precis
överallt.


Min svärmor är alltid så duktig på att baka och gör mycket julegott varje år!

Julafton

Julafton: Barnen vaknade och var ivriga för de visste att tomten skulle komma ner i öppna spisen under natten och lämna två stycken små säckar med paket i. Oj, vad det blev mycket öppnande av paket i källaren. Barnen var helt lyriska! Tog det lugnt på f.m Pluggade faktiskt ingenting Hahaha!!! Sen åkte vi ut till min kära och endaste kusin på Vikbolandet. Alltid mysigt att fira jul ute på landet tycker jag.

Väl framme fikade vi med allt gott som min moster hade gjort iordning. Mmmmm..... så gott det var. Satt och pratade och hade det mysigt! Kl. 17 kom tomten!! massor av paket delades ut! vilken stämning alltså. Sen var det dags för julmat.... gott gott..... oj vad man äter under julen inte klokt men gott är det. Titta på de traditionella programmen på tv. Mys framför tv:n. Klockan 23 ungefär var vi hemma. Johan och jag delade ut våra paket till varandra.
Fick ett jättefint halsband och 2 stycken kortärmade toppar av Johan

Här sitter vi alla och är förväntansfulla på vad tomten har med sig för fina saker!
( några stycken fick inte plats på detta kort de sitter i soffan)



Paket jag har fått:
En årsprenumeration på NT
En bok av Vivecka Lärn ( Inte har jag tid o läsa något annat än kurslitteratur än så länge men sen så)
Strumpor
Guldpenna
Siftpenna med tillhörande stift
Collegeblock
fotscrub+ kroppsscrub??
ett sett med gem med mera
choklad i massor ( älskar nämligen choklad)
presentkort på H&M
En vas
Sist men inte minst fick jag en SYMASKIN av svärmor och svärfar!!!

Pyssel


Idag (tisdag) har vi gjort nejlikor i apelsin!

Pepparkakshus


Här är Matilda i full gång att dekorera pepparkakshuset

Pepparkakshus


Här är resultatet på vårat fina pepparkakshus som gjorde idag

Jullandskap



Här är vårat fina jullandskap som vi brukar ha varje jul.

Ljusdekoration




Här är lite dekorationsom jag köpte och sedan pysslade med. Här är resultatet!

Lilljul 2008


 Här sitter vi och myser! Johanna, jag och Susanne.

Måndag, åter städning på schemat

Städning städning och åter städning........ Johan har städat Matildas rum idag + mycket mer. Sliter som en galning faktiskt! Han är såååå himla duktig!!! Men han tycker att det är kul, så han får hålla på. Själv har jag slagit in alla julklappar, tror att det var 17 stycken!! herregud. Det var faktiskt lite jobbigt i slutet.

Har även börjat på min portfolio del 2 också idag. Matilda har sovit över hos farmor och farfar. Jag och Alice passade på och gå o shoppa lite vid Fixpunkten. Handla faktiskt en julklapp till + mer julsaker.

Såg på Anne på Grönkulla på tv på kvällen. Tog det lugnt för en gång skull så himla skönt!

Söndag

Nu är dat dags att börja julstäda. Oj Oj Oj vad Johan städar..... Han är nämligen pedant!!!! Hehehe! Han brukar alltid börja städa några dagar innan julafton. Det är bäst att hålla sig undan. Jag pendlar mellan städning och plugget framför datorn. Om jag bara kunde koncentrera mig på en sak så här innan jul, men icke sa nicke. Plugg och åter plugg. Jag och mamma var i kyrkan och lyssnade på när "julen sjunges in" pappa sjöng som vanligt med kören. Oh, vad fint med alla julsånger. Även barnkörerna var med och sjöng samt stråkorkestern som spelade. Nu är verkligen julen här.

Kram 

Lördag och dags för Lilljul!!

Halloj!
Åkte in till stan med familjen på f.m lämnade barnen hos farmor och farfar. Jag och Johan åkte till Mcdonalds och käkade
lunch. Fattar inte så himla gott det är med den där förtjusande hamburgaren! Sen åkte vi till Rusta där vi köpte en ny julgran. Var på Jula, Mediamarkt köpte julklapp till Johanna där, leksaksaffären bredvid var vi också inne på. Elgiganten, Skopunkten. Fyndade ett par jättefina skinstövlar där....!!! hade kostat 400 kr. och det var halva priset nu. Sista stället vi var på var Expert. Oj Oj.... mycket shopping blev det.

Klockan 17 var det dags för lilljul hemma hos Johanna. Susanne kom också dit. Oh....!! det var jättemysig med alla ljus. Vi pysslade, dekorera pepparkakor, satte nejlikor i apelsin. Vi åt också varm smörgåstårta som Johanna hade gjort. Hon bjöd också på cider och kiwilikör tror jag att det var??Guuud vad gott det var!! Härlig julmusik lyssnade vi också på under tiden. Till sist hade vi julklappsöppning, spännande.... Jag fick jättefina presenter. Tack så jättemycket! Oj vilken härlig och lyckad kväll... och vad trött man var när man kom hem.

Kram

Pyssel


Julpyssel som Matilda och Alice har gjort..... Visst är det fint!!!

Pyssel


Här är saker som vi har tillverkat i familjen på julpyssel på b.l.a miniorerna
och dagis. Alla saker har vi samlat på en hylla i hallen så att alla kan beskåda
vårat fina pyssel.

Tomte


Här är min tomte som jag har tillverkat idag på vår verkstad!!

Fredag!!! sista dagen i skolan

Idag har vi haft studentverkstad! Vår grupp startade imorse med hantverk. Där fick grupperna skapa trätomtar samt vänskapsband. Det gick jättebra tyckte jag. I övrigt så var grupperna med nöjda med vår verkstad. Sen var det dags för nästa grupp som skulle ha ordet ( svenska) det var jättekul! OjOj vad vi skrattade allihopa....... skulle b.la göra stafettskrivning och det var kul. Hade även frågesport om de olika böcker vi har läst i kursen! Nästa grupp höll i en bildverkstad. Fick göra sockerlagsmålning b.l.a. Vilken rolig sista dag i skolan. Kunde inte bli bättre!! Körde på så vi slutade lite tidigare än beräknat.

Lena, Alexandra och jag gick och värmde mat efteråt. Satt och åt samt pratade och hade jättekul!! (som alltid)
Åkte med Lena ner till city, tusentals som trängdes på parkeringen. Inte klokt vad människor blir galna i juletider! Tog en tidigare buss hem. Johan och jag hämtade barnen gemensamt med bil. Massor av packning nu när man ska ta hem alla saker på hyllor och sådär inför lovet.

Hämtade Alice, skulle ge en liten god jul present till alla fröknar. Men Alice hade redan givit dem på f.m!! Hahaha.... hon kunde inte hålla sig. Jaja, det gjorde inget!

Nu är jag hemma och jag är så himla trött, borde plugga och skriva portfolio. Vi får se!

Kram

Torsdag


Här är min glada grupp! Här skapas en trädkrona till Pippis
sockerdricksträd


Torsdag

Har haft 3-dim verkstad hela dagen. Har fortsatt med våra projekt. Min grupp och jag var hejare på att jobba idag. Vi var så kreativa....Har blivit klara med vårat sockerdricksträd, Herr Nilsson samt våra masker som ska föreställa Pippi, Annika och Tommy. Har även jobbat med våra Anne på Grönkulla träsaker. Ska använda allt material till slutseminariet efter nyår.

Onsdag

Ledig dag. Hemma och pluggade vid datorn. Har skrivit del 1 på portfolion. Men måste sålla bort och finputsa lite på texten. Har två delar kvar.... Pust och stön! Har även gått och handlat lite smått och gott till lilljul till på lördag som jag ska ha med Johanna och Susanne.....! Det ska bli så mysigt! Tittade på Bonde söker fru på tv, det var spännande. Hahaha!

Kram

Tisdag

Träffade äntligen mina kompisar i arbetsgruppen igen idag.det var kul! Hade förberedelse till både studentverkstan tills på fredag och sen jobbade vi på med uppföljningsseminariet som vi hade på e.m Susanne var i Norrköping på Campus. Visade henne in på Bomull samt att hon gästade både mig och gruppen på lunchen då vi åt tillsammans i ett grupprum!! Det var kul och se henne..... Min lilla festis!! Hahaha. Tänk va länge vi har känt varandra sen vi var 7 år gamla....... I allafall, seminariet gick bra. Sen fick jag åka med Susanne hem, lämna av mig vid Matildas skola och sen ner till Alice!! Tack snälla för att vi fick åka med dig!

Var på utvecklingssamtal om Alice på kvällen också. Gick bra. Gick sedan o lade på mina julkort i brevlådan. Julfrimärkena var slut så att jag gick till ett annat ställe där hade de frimärken från förra året! Fick dem till halva priset!!! vilket fynd. 12 frimärken för 30 kr. Det ni!

Sen blev det plugg och åter plugg på kvällen.

Söndag

Kunde inte sova längre än 8.15 imorse. Var klarvaken och gick upp. Satte på datorn, fixa lite med julklpappar som jag skickade efter. Skönt med en lugn stund innan alla andra vaknar!! Sen var det dags för mig, Matilda och Alice att bege oss till kyrkan. Matilda skulle gå luciatåg där med miniorerna. Det var jättefint! men eftersom det var mässa tyckte barnen att det blev långtråkigt. Mässor är ju så långdragna, det tycker till och med jag och jag är vuxen! Så vi gick och tittade i en affär om det fanns pepparkakshus där att köpa. Men icke sa nicke.... nu har vi varit i alla affärer i stan så nu ger jag upp.

Väl hemma var det plugg som gällde. Har suttit hela e.m och kvällen och pluggat. Har fixat lite med julkort också som ska skickas. Det är mycket som ska hinnas med vill jag lova. Julfika med svärmor och svärfar hann jag med också.

Ha det gott

Lördag- Shopping

Idag gick vi upp vid 9.30! Välbehövlig sovmorgon faktiskt. På f.m gick jag och barnen till Priskrossen. Jag hittade strumpbyxor, mysstrumpor och leggins till mig själv!!!! vad glad jag blev! Skulle ha köpt en julklapp till min kära bror men hittade inget. Gick sedan till Outlet och tittade. Jag köpte en julklapp där..... till??? Matilda fick 3 par strumpor. Var på Jysk, inte visste jag att det var 50-70% på alla julsaker!!!! Fynda massor av saker där. Kanonkul!! Köpte även 2 stycken julklappar där också. Åhhhh.... jag älskar att shoppa. Men det visste ni kanske redan!! Hahaha. Har även varit på vift efter ett pepparkakshus men har ej hittat något snyft!

På e.m och kvällen har jag suttit vid datorn. Har skrivit nästan hela reflektionsdokumentet som ska lämnas in i skolan. Har kollat in lite Idol-klipp från b.l.a efterfesten igår....! Kul! Nä, nu ska jag käka lite och se på Dansbandskampen.... Hehe!!

Kram

Fredag

Sista dagen på vfu:n Idag känner jag mig jättetrött och sliten. Är förkyld och det känns hemskt.Snörvel snörvel.... Men jag står på benen i allafall. Hade vägledarmöte på morgonen och det gick bra! Sedan var det dags för avdelningsmöte med god saffranskaka som en bjöd på! efter lunch satt jag i arbetsrummet och skrev klart min planering av vfu-uppgifterna. Jag kände mig trött och såg helt likblek ut. Min vägledare sa att jag fick gå hem om jag ville. Så jag åkte hem vid 14.40. Hämtade barnen. Det hade snöat och sen hade det övergått till regn. Hatar när det regnar!!!!! Blev genomsur om fötterna och skorna de var helt igenom. Fyyyyy vilka skor, ska kasta dem tror jag. Jag var iskall......... o genomsur så att man kunde vrida ur vattnet ur strumporna.

Tog det lugnt på kvällen. Satt vid datorn och kolla in några Bonde söker fru klipp! Sen blev det pizza och tittade på Idol-finalen!!! vad spännande det var. För mig spelade det ingen roll vem som vann faktiskt. Men Kevin var en värdig vinnare!!  Kram och hej

Lucia


Alice är Tärna på luciafirandet på förskolan

Lucia


Här är Alice avdelning som har lucia. Alice sitter längst till höger och är tärna.
( Bilden är tyvärr inte så bra)


Onsdag och Torsdag-Luciadagen

Jag har blivit förkyld, inget vidare. Har ont i halsen och är snuvig. Känner mig trött och sliten just nu. Längtar verkligen till jullovet nu! Inte långt kvar. Började vid 9.30 på onsdagen och hade stängning på förskolan. Men jag fick gå hem vid 17 istället. Det var snällt! Torsdag hade jag ytligare en öppning 6.10. Segt att gå upp vid 5 alltså, men det går om man kämpar!Det är såå himla skönt med kortdag tycker jag....! Barnen på förskolan har varit ganska vilda den här veckan. Vi har tränat lucia, bakat pepparkakor och lussebullar. Allt på en gång. Stressigt var det på luciadagen. Hämtade barnen, hem, fixa mellis och sen tillbaka till Alice dagis. Lucia med sånger i lekhallen. Jättefint verkligen. Susanne och Idun följde med av en slump bara. Jättekul!  Johans föräldrar och sen min mamma var med och tittade. Fikade efteråt med lussebullar och pepparkakor.

Sen var det dags för mig att åka till nästa ställe. Klockan 18 var det lucia på praktiken. Jag själv var med i luciatåget och barnen klarade av att sjunga galant!!! Tummen upp för de söta små barnen....... Sen var det dags för fika igen. Åkte en buss hem sedan vid 19.11. Oj Oj vilken lång dag!! Helt slut. Har så himla ont i halsen.


Tisdag

Gick upp tidigt, mycket tidigt! 04.45. Åkte en buss vid 5.40 in till Norrköping. Började klockan 6.10 på praktiken. Hade inte så mycket att göra, satt och prata tills några barn kom vid typ 7. Pratade med min vägledare idag. Pratade lite bedömning och hur aktiviteterna har gått under veckorna. Hon var jättenöjd!!!!! Och berömde mig massor för att jag har utvecklat mig ännu mer. Sedan var det dags för luciaträning. Oj vad vi har sjungit och tränat hur vi ska gå! På torsdag klockan 18 smäller det. Hehehe! Slutade klockan 13, åkte hem. Satt och pluggade vid datorn, hämta barnen. Mat, dator igen+ chatt med Johanna! Hon skickade förresten en bild till mig. Hon har färgat håret! Jättefint blev det. Kram


Måndag

Jaha, då var det dags för en ny vecka igen! Vad fort helgen går eller hur? Idag har jag haft sista vfu-uppgiften med barnen på förskolan. Den har löpt några dagar nu. Från slutet av förra veckan tills idag. Det har funkat jättebra faktiskt! Jag är supernöjd. Imorgon ( Tisdag) Ska jag ha möte med min vägledare om hur det har gått under veckorna. Jag börjar även kl. 6.10 imorrn. Oj Oj hur ska det gå??? ska åka en buss vid 5.40 tror jag det var.

Nu har jag suttit och pluggat som vanligt framför datorn. Jo, igår förresten så var jag väldigt flitig med studierna. Skrev i utvecklingsplanen, skrev rent om inomhusmiljön på förskolan. Samt planeringen till vfu-uppgifterna. Känns som jag har något sådär koll på allt nu. Men en sak har jag ens inte börjat med än. De 3 individuella texterna....... shit shit shit!! men jag får ta dem på lovet. Nä, nu ska jag snart gå o sova. Vi hörs!

Helgen som varit

Sov lääääänge idag. Åt frukost typ vid 10 tror jag. Hela familjen åkte in till stan. Åkte först till Byggmax och kollade lite. Sedan blev det lunch på Mcdonalds och det uppskattades verkligen utav barnen kan jag lova. Det var ett tag sen vi var där! Åkte och lämnade barnen hos svärmor och farfar. Nu var det Julplappsshopping som gällde för Johan och mig. Åkte till Rusta handlade ljusslingor till trädgården! Sen till Maxihuset, hittade lite smått o gott! Köpte b.l.a julklapp till Johanna. Byxor till barnen också. Bion började 18.15 var tidigare så vi hann och gå o köpa lite godis på Gottegrisen Mums mums!! Bion var verkligen jättebra! den kan jag verkligen rekomendera. Sedan blev det kvällsmat hos svärmor o farfar och samtidigt lite tv-tittande. En rolig dag helt enkelt!!

Söndag: Känner mig jättestressad. Måste verkligen plugga, men har så mycket annat som ska göras så här vid juletider!
Svärmor och svärfar har kommit. Ska hjälpa till med att sätta upp julgardiner och göra det lite mysigt här i vårat lilla hus! Som tack bjuder vi på god lunch idag! Jag själv vill oxå pyssla men hinner inte just nu. Ska sätta mig och renskriva planeringarna till vfu-uppgifterna som jag har gjort. Sen skriva lite om inomhusmiljön på förskolan. Hej så länge

Rosor


Rosorna jag fick

Rosorna


Här är de vackra rosorna jag fick av Johan idag! Jag älskar verkligen rosor

Onsdag, Torsdag och Fredag

Har inte hunnit skriva på länge. Har haft fullt upp de senaste dagarna. Veckan har gått jättefort! Har gjort mina vfu-uppgifter, men jag ska fortsätta med en uppgift nästa vecka. För alla barn har inte gjort apelsiner än. Igår ( torsdag) började jag med min observation och dokumentation. Jag har kopierat en skiss över avdelningen där jag idag har fyllt i saker och ting som vi skulle göra.Om b.l.a inomhusmiljön. Vad barnen leker med på förskolan, materialfrågor m.m Det har gått jättebra! Jag har även fotat alla rummen på avdelningen! En kul uppgift faktiskt..... Idag har även förskolan haft dramadag i rörelsesalen. 4-5 åringar.En dramapedagog och en ateljerista kom på besök och vi har haft en mycket intensiv dag med mycket drama på schemat! Slutade kl. 15.00 Hämtade barnen kolmörkt som vanligt vid kl. 16.00 mörkt på morgonen och mörkt när vi kommer hem....

När jag kom hem stod det 5 röda rosor på köksbordet!!!! Åh.... så fina dem var.
Johan hade köpt dem till till mig. Tidigare idag har jag även fått ett sms av honom.
Detta är inte så vanligt. Men gud så glad jag blir när man får sådana romantiska saker!!

I och för sig hade jag klagat kvällen innan om varför killar inte är så romantiska så ofta. Kollade då på Bröllopsform ett tag tillsammans på tv.
 Killar brukar ta allt för givet.......och uppvaktar oss tjejer inte så ofta som vi vill att de ska göra!!
( I allafall jag)
Jo, en annan rolig sak! Johan och jag ska på bio imorgonkväll (lördag) Vi ska se Vi hade i allafall tur med vädret igen! ??
Heter den så? Kram

Tisdag

Började klockan 08.00 på praktiken. Idag har jag gjort en av mina första estetiska uppgifter med barnen. Filtavlor med snögubbar och julgranar på. Denna uppgift ska även rulla på i några dagar så att så många barn som möjligt får testa på. Gick faktiskt jättebra! Tavlorna blev jättefina. Oj, vad barnen var duktiga.... Under veckan ska jag även göra nejlikor i apelsin med barnen! Gud vad det har varit mörkt ute idag... är det nån mer som har märkt det??? Fy Fy!! Dagen gick fort slutade vid 14 idag med.

Hämtade barnen, jag lagade mat i all hast. Sen bar det iväg till nästa julpyssel, denna gång till dagis. Jättekul pyssel även där! träffade många föräldrar med barn och pratade och pysslade tillsammans. Vi bakade även pepparkakor och det doftade ljuvligt!!! Var sista familjen hem som vanligt, så vi kom hem vid 19.15 ung. Tänkte plugga lite nu. Måste skriva ett reflektionsdokument som ska lämnas in snart. Guuud hur ska jag hinna med allt??? Kramen så länge

Måndag och första dagen på vfu-period 2

Hej Hej!!
Började klockan 08.00 på praktiken. Spännande att komma tillbaka efter så många veckor borta ifrån dem. Allt var sig likt när jag kom. Jag och min vägledare planerade de 2 veckorna som jag ska vara där nu. Gick igenom mina uppgifter. Bestämde att jag skulle ha mitt heldagsansvar nästa onsdag! Ska b.la hålla i luciaträningen med barnen! Oj undrar hur det ska gå..... Hehehe. Ska även kika lite på inomhusmiljön denna gång inne på förskolan. Jaha i allafall... slutade vid 14. Hämtade barnen o sen iväg till Julpyssel på miniorerna. Först var vi i kyrkan en stund oh sen julpyssel + gröt och julsmörgås inne på församlingshemmet. Det var jättekul att pyssla hela familjen var engagerad Hahaha!!! Fina små saker blev det! Kul var de också att träffa vänner med deras barn. Kom hem vid 20. Barnen i säng. Jag skulle ha pluggat men orkade inte alls..... pratade i telefon med Johanna istället!

RSS 2.0